mensbloggen

Menskopp

Av Mensbloggen - 2015-11-30 20:30

De vanligaste mensskydden är ju bindor och tamponger men det finns ett tredje, nämligen menskopp! Har skrivit om den tidigare men skadar aldrig att skriva om den igen. Så det är en liten kopp som är gjord av ilikon och den är väldigt mjuk och töjbar. Den för man in i slidan och den sitter placerad precis innanför slidmynningen. Så den samlar upp blodet och sen tömmer man bara ut blodet på toan. Sköljer av dn och sätter in den igen! När man sätter in den så viker man ihop den så den blir liten. Den rymmer även mer blod än en tampong och den HÅLLER I UPP TILL 10 ÅR! Väldigt ekonomiskt och miljövänligt med andra ord. Dessutom torkar den inte ut slemhnnan vilket en för stor tampong (för ditt flöde) kan göra.


Så en menskopp kan man även ha mot flytningar om man vill det. Dock är det viktigt att man sköljer ur den när man tömmer den och kokar den i en kastrull mellan mensarna (1 gång/månad) så att man steriliserar den helt.


 
 
Pangsippan

Pangsippan

9 december 2015 17:09

Tack för grymma blogginlägg om mens! Läs gärna mitt nya blogginlägg om menskoppen FemmyCycle, mensblod och tygbindor :) http://www.pangsippan.se/livet-2/mensblod-och-tygbindor/

http://www.pangsippan.se

 
Erika

Erika

3 mars 2017 09:19

Bra inlägg! Att byta till menskopp är något av det bästa jag gjort! Den jag använder kommer från www.menskopp.se, de tillverkar i Sverige och har storleksgaranti vilket jag tyckte var jättebra! Ännu bättre för miljön samtidigt som det känns säkert och tryggt för mig som konsument.

http://www.menskopp.se

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards